Bra start på helgen

Sat, 18 October, 2014 13.30

Idag hade jag ett lite annorlunda arbetspass. Vanligtvis står jag ju i butiken och säljer, demar och sminkar. Men idag fick jag hoppa in tre timmar mellan 09-12 och göra lite annat butiksarbete. Eftersom att jag fick ta ansvar över butiken några veckor i somras, när min chef hade semester så kan jag göra lite andra arbetsuppgifter också när det behövs.

Sen hade kvinnan jag sminkade för någon vecka sedan inför Halv åtta hos mig, bokat in en festmakeup. Nu var dom klara med inspelningen till programmet, och istället ville hon bli lite extra fin inför en 50-års fest ikväll. Så himla roligt när kunder blir glada och nöjda och kommer tillbaka :)

Jag är inbokad på ganska mycket tider i helgerna nu framöver, men det är så himla roligt att det ibland inte ens känns som ett jobb! Bra att kunna varva butiken med studierna.


För övrigt har jag haft en mycket bra början på helgen. Igår hade vi en behandlings-dag hela dagen i skolan. Min klass fick vara kunder och klassen över oss fick göra behandlingar på oss. Det var den klassen som började i januari, som vi kommer gå parallellt med nu framöver. Så dom blir lite som våra "faddrar".

Upplägget var som så att halva gruppen fick Ansiktsbehandling på förmiddagen, sedan lunch, och på eftermiddagen Manikyr och Makeup, eller tvärtom.

Jag tycker att det var lärorikt med en sådan dag, då man fick gå igenom en hel behandling och därmed lite mer koll på hur allting blir när man "syr ihop det". Vi har hittills mest gjort de olika momenten, men inte fått det till en helhet. Så nu fick man ju verkligen grepp om hela upplägget.

Sen använde min terapeut lite nya produkter som vi inte gått igenom ännu, från märket Elemis. Så det var roligt att testa på. Det var mycket som doftade såå härligt!

Extra kul var det att min terapeut också kommer ifrån Umeå, så vi hade mycket att snacka om under behandlingarna!

Verkligen ett skönt sätt att starta helgen på :) 


ANNONS

Oriental

Sun, 12 October, 2014 20.54

Mattifying Foundation Ivory Beige - Babor / Mastertouch Under-eye Concealer 303 Ivory - Max Factor / All-in-one Fase Base 06 - The Body Shop / Golden Bronze 01 - The Body Shop / Colour Crush Gorgeous Gold 240 - The Body Shop / Colour Crush Coco Deluxe 245 - The Body Shop / Cake Eyeliner Black - Make Up Store / Dynamic Volume Mascara Black - Beautycycle / Ögonskugge-palett från Eleven / Attraction Couleur Makeup Palette - Lancome / Satin White 50 - Isadora / Smycke från Lindex


Veckans naglar

Sun, 12 October, 2014 15.58

Uppe till vänster: Mavala nr 052 "Toulouse"

Uppe till höger: The Body Shop "Deeply in Love"

Nere till vänster: The Body Shop "Frosting Fancy"

Nere till höger: The Body Shop "Peach Babe"


Dermalogica

Sun, 12 October, 2014 15.51

Tidigare i veckan köpte ett nytt kit med hudvårdsprodukter från Dermalogica. Jag har aldrig använt det märket tidigare, men eftersom att vi jobbar med det på skolan tänkte jag att jag lika gärna kan bekanta mig lite mer med deras produkter. Sen tror jag att det blir lugnast för huden att använda samma produkter, och inte blanda olika märken. Speciellt nu när vi tvättar av ansiktet så ofta när vi har lektioner.

Jag köpte deras startkit för normal till fet hy. Hittills är jag nöjd med produkterna och har redan hunnit hitta några favoriter. Det ska bli kul att se om jag kan få ordning på min hy nu, då jag haft en del problem med acne och finnar i perioder på olika partier i ansiktet.

Däremot så blev jag jätteglad när jag jobbade för ett tag sedan och pratade med en kund inne i butiken. Det var en äldre dam som gav mig en komplimang för att hon tyckte att jag hade sån fin hy. "En sån lyster" som hon uttryckte sig. Tror inte att jag fått särskilt många komplimanger för min hy, då jag som sagt haft en del problem. Detta gjorde mig iallafall jätteglad! Extra kul är det också när kunder ber om ens namn och ibland telefonnummer för fortsatt kontakt till makeuper och sådär.

Jag älskar att testa nya märken, och Dermalogica känns som ett rent, lyxigt märke som gör gott för huden. 

Om några veckor kommer vi att få gå en utbildning med Dermalogica, där vi ska få lära oss allt om deras ingredienser och olika produktserier. Det ska bli superkul!


Yhhs och tidigt sminkjobb imorgonbitti

Wed, 1 October, 2014 19.21

Dagarna i skolan rusar på i en rasande fart. Det har nu gått lite mer än en månad sedan jag började, och om man tittar tillbaka på allt vi faktiskt lärt oss hittills så är det extremt mycket. Det är tydligen de tre första månaderna som kommer vara mest intensiva. Inte så konstigt, med tanke på att det är en heel del teori att begripa innan man kan ge sig på det praktiska. Det är mycket att sätta sig in i, vad som händer i kroppen, hur man påverkar olika punkter och delar, genom att jobba med och på huden. 

Arbetsområdet som Hud- och Spaterapeut innefattar ju egentligen bara det översta hudlagret. Men, det finns massa spännande saker som händer bara där.

Två stycken prov har vi hunnit med också. Ett i anatomi och ett i fysik. Anatomin är nog den största delen som vi har läst nu, och är en grund inför allt kommande. Jag är himla nöjd med mina resultat på proven. Jag lägger ner hela mitt hjärta i det här, och då känns det så jäkla värt när man får det bekräftat svart på vitt också - alltså att man hänger med. 

Det här med prov kan ju vara skrämmande för många, men för mig är det lite utav en kick. Jag gillar det här med tävling, och blir motiverad när det finns chans att göra bra ifrån sig.


Imorgon är det en tidig morgon som väntar. Jag ska iväg och jobba innan skolan börjar (08:30). Det är en makeup inför en tv-inspelning. Jag ska sminka en kvinna som deltar i programmet Halv åtta hos mig, och det är "hennes" kväll imorgon, så hon ska få bli extra piffad. Mer än så vet jag inte, men det ska bli roligt! Det är alltså ett samarbete med The Body Shop och "min" butik i Gamla Stan. 

På tal om Body Shop, förra veckan lanserades deras nagellack! Äntligen :) Dessa har kommit i 24 härliga färger, jag har såklart testat några av dem redan, nagellacks-nörd som man är. Dom är lättmålade, ger fin täckning och håller bra. Målar man två lager, och avslutar med ett topplack så blir det finast resultat! 

Mina favoriter är Almond Kiss, Deeply in Love och Minty Amour.ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in