Ur min portfolio

Thu, 25 September, 2014 19.29

Fotograf: Susanna Posio

Modell: Therese Angestav

Hår, makeup & styling: Hanna Stenmark

Det här arbetet gjorde jag under mitt andra (?) år på gymnasiet på Stylistprogrammet. Vi hade ett samarbete med elever som gick en foto och bild linje. Jag och mina klasskompisar fick ta med oss varsin modell, så gick vi ihop med en fotograf och detta blev resultatet. Vi höll till i ett stort gammalt hus, med vackra miljöer och fotade en hel dag. Just dessa typer av arbeten tycker jag är så himla roligt! Man får måla upp en idé, en vision och sedan försöka skapa den bild man hade i huvudet. Otroligt inspirerande kan jag tycka.


ANNONS

Jane Iredale

Sat, 20 September, 2014 18.38

Att vara hudterapeut inkluderar även kunskaper inom makeup. Där har ju jag lite försprång, eftersom att jag är utbildad inom makeup och dessutom har jobbat med det. Dels i butik på The Body Shop där jag jobbar nu, på Åhlens City och Kicks, men även en del frilansuppdrag på musikvideoinspelningar, tvproduktioner, modevisningar, fotograferingar, bröllop - ja jag har faktiskt testat på lite av varje. 

Jag är faktiskt ganska glad över att jag redan känner mig hemma i något av ämnena vi läser, för det finns annat som jag v e r k l i g e n behöver plugga på, som jag har svårt för - som fysiken och anatomi - lite tyngre ämnen hehe...

Märket vi jobbar med på skolan heter Jane Iredale. Jag hade aldrig testat eller hört talas om detta märke innan, så det känns roligt att testa något nytt.

Såhär fina är mina nya sminkborstar. Man kan aldrig ha för många uppsättningar ;)

Jane Iredale är ett makeupserie som innehåller hudvårdande ingredienser och egenskaper. Det är alltså en makeup som innehåller rena mineralpigment. Jag har endast hunnit testa några få produkter, men tycker att makeupen har väldigt fin kvalitét och känns snäll mot huden. Vill ni läsa mer om detta märke, gå in och kika på https://janeiredale.com/

Här har jag blivit sminkat med produkter från Jane Iredale. Vi har endast gått igenom hur man lägger en bas, ögonbryn och läppar. Lätt som en plätt säger jag, men det finns också en del nya tekniker som hör till detta smink, som jag inte är bekant med. Jag tror inte att man någonsin blir fullärd. Och oj, vad man kan lära sig saker "bara" inom makeup!


Yrkeshögskolan för hudvård & spa

Mon, 8 September, 2014 20.26

Jag har nu gått två veckor och en dag på utbildningen, för att bli hud- och spaterapeut. Jag trivs fortsatt bra med det mesta, typ allt. Klassen, lokalerna, lektionerna och innehållet. Det känns så jäkla härligt att få vara igång med detta!

Dagarna går så himla snabbt. Vi har två lektioner varje dag. En på förmiddagen, teori eller praktiskt, och sedan likadant på eftermiddagen. Än så länge har vi bara haft Anatomi, Manikyr, Pedikyr, Vaxning, Makeup och Ansiktsbehandling.

Nu såhär i början så tar de praktiska momenten ganska lång tid. Men vi övar på att förbättra oss, och arbeta lite snabbare för varje lektion som går. Så bygger vi på de olika momenten inom varje område, för att sedan lära oss hela behandlingar. Vi får ta små små steg, men det är såå mycket på en gång!

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att, det gäller att inte hamna efter :) Och mitt i allt detta så är det en hel del glosor att nöta. Muskler, hudceller och annat spännande på latin.

Det är himla härligt att komma till skolan på morgonen, för att bli nerbäddad och ompysslad med en hel procedur av ansiktsrengöring, massage och så vidare. Det är dock inte bara heelt fantastiskt alla gånger - som man kanske kan tro. I och med att jag ska lära mig att göra alla behandlingar osv, så betyder även det att jag måste utsätta mig själv för alla moment - eftersom att vi lär oss på varandra nu i början. Detta betyder att vi alltså inte får röra någonting på oss själva under hela denna utbildning. Som att plocka ögonbrynen (dessa ska plockas och färgas), eller naglar och fötter (som ska målas, slipas, filas, badas och skäras i), hår på benen, bikinilinje och under armar (!) - som vi ska lära oss att vaxa.

Jag tror inte att jag någonsin under mitt 21-åriga liv har sparat ut mitt hår på benen såhär långt som det är just nu... Men, man får stå ut helt enkelt. Snart är vi allihopa vaxade och hårfria igen. Haha.


Ur min portfolio

Mon, 1 September, 2014 20.43

Här får ni se ytterligare några bilder från min portfolio. Dessa är från mitt egna arbete som jag utformade under sista året på Stylistprogrammet och temat för dessa är Indien.

Själv är jag supernöjd med dessa bilder, och imponerad över hur duktig Nazira är som modell och skådespelare. Otroligt vacker och begåvad tjej!

Modell: Nazira Abzalova

Fotograf: Jan Blid 

http://www.blidphotography.com/

Makeup & Styling: Hanna Stenmark

Avslutar med en liten "backstage-bild".ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in