Vikarierande butikschef och Yhhs

Tue, 26 August, 2014 18.19

Mycket har hänt sedan jag var inne och skrev något sist. Under sommaren har jag jobbat på rätt mycket. Jag har hoppat mellan butikerna i Gallerian, Nybrogatan, Fältöversten och Gamla Stan. I mitten av juli fick jag ta mig an ett ordentligt uppdrag. Jag var då vikarierande butikschef i Gamla Stan, medan ordinarie BC hade semester. Jag är otroligt glad och tacksam över att jag fick den möjligheten. Att redan som 21åring, få ta ett större övergripande ansvar för en butik, samt få inblick i alla områden som rör butiken, försäljning, personal, leveranser osv. När jag jobbat tidigare så rullar allting liksom på. Man är där och får uppgifter och saker bara sker på löpande band. Nu var det istället jag som såg till att dessa saker kunde ske, och att allt fungerade.

Jag fick frågan ganska hastigt, och det var egentligen ingenting som jag och min chef hade pratat om innan. Det kom en förfrågan när jag hade några lediga dagar, och jag tackade såklart ja. Det var kanske ingenting jag skulle ha sökt mig till självmant, men när jag fick frågan så kändes det naturlig och helt rätt att ta sig an uppdraget.

Under dessa veckor tycker jag att jag utvecklades enormt. Jag fick liksom steppa upp lite, ta för mig och våga ta beslut. Det dök upp knepiga situationer, frågor och annat som behövde lösas under vägen - och jag tycker att jag hanterade detta på ett bra sätt.

Till min hjälp hade jag ju också världens underbaraste kollegor! :)

Jag är stolt över mig själv och glad att jag vågade, det fick mig att växa något. Och jag skulle absolut kunna tänka mig att göra om det. 


Nu är sommaren, (typ) över? Och jag har precis gått min första riktiga skoldag på Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa. Där ska jag nu gå en 13 månader lång utbildning för att bli Hud- och Spaterapeut.

Idag övade vi på att välkomna och ta emot kunder, draperingsteknik med handduk, vi bäddade ned varandra inför ansiktsbehandling, lärde oss att vika handduken som en liten turban på kunden, samt förberedande steg inför en ansiktsbehandling.

Under eftermiddagen var det teori, och vi började nosa lite smått på anatomin. Det kommer bli en hel del anatomi och fysiologi samt massor med glosor på latin. 

Det ska bli så jäkla roligt att gå den här utbildningen. Jag känner mig otroligt motiverad, nyfiken och laddad inför den här hösten! :)ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in