Hårstylist på musikfestival i sommar

Wed, 21 May, 2014 18.25

Har precis fått klartecken att jag kommer jobba på en musikfestival senare i sommar i Stockholm. För tillfället vet jag inte så mycket mer än att det är i augusti och att jag ska agera hårstylist. Tillsammans med två andra kommer jag att hålla till i ett tält på festivalen - där besökarna kan komma förbi och få en "quick-fix". Det kommer i första hand vara drop-in under festivalens gång, men ska även finnas möjlighet att kunna boka tid. Vi kommer då att hjälpa till med lättare styling, tex locka/platta håret och erbjuda lite sköna hårprodukter från ett visst märke. Det ska bli sååå kul, jag berättar mer om det när jag fått mer info.

För mig är det viktigt att jobba på olika ställen, på olika sätt, att testa sig fram och vara med på nya utmaningar. Just såna här små uppdrag är otroligt lärorika, och jag ser fram emot den här dagen.

Under april förra året praktiserade jag som just Hårstylist på Model House Sweden i Stockholm. Där fick jag öva på hårstyling och lättare fix av hår på både tjejer och killar. Något jag egentligen tycker att jag är bäst på är ändå att göra snygga lockar med platttång och sedan tupera det riktigt fylligt. Det är min specialité! :) 

Bilderna är tagna på Model House under min sista praktik-dag där förra året. 


ANNONS

Look good, feel good, do good!

Tue, 20 May, 2014 14.17

De senaste veckorna (månaderna) har jag jobbat på rätt bra på The Body Shop. Under julen och jan/feb jobbade jag mest i min "hem-butik" på Nybrogatan, men också i Fältöversten. Nu har jag dock fått hoppa in i lite olika butiker, och jag har nu jobbat i Gallerian, Gamla Stan, Drottninggatan och Götgatan. Butikerna skiljer sig otroligt mycket från varandra. Vi har ju såklart samma sortiment och produkter, samma visioner och värderingar. Men alla har sitt eget sätt att arbeta på och det är heelt olika typer av kunder i dessa olika butiker. Kul att det kan skilja sig så mycket beroende på vilken stadsdel man jobbar i. Ändå ligger dessa butiker inne i city. Jag har iallafall träffat på massor med olika människor och gjort nya bekantskaper. Både till kunderna, men också till personalen såklart. Det har varit lärorika dagar för mig, och jag lär mig alltid något nytt efter varje arbetspass.

Har fått ta del av olika tävlingar också på mina arbetspass. Det är också kul, när man tillsammans i personalen får jobba för något. Det uppstår en härlig team-känsla. Har därmed också fått ta hem en hel del vinster. Jag trivs verkligen så himla bra på Body Shop och jag ääälskar att få möjligheten att testa nya produkter. Kläder har aldrig varit med grej riktigt att shoppa. Jag går igång på hudkrämer, smink, parfymer och olika kroppsvårdprodukter. Lycka för mig är att få köpa en bodylotion i en ny doft, efter att ens gamla tagit slut. Jag köper sällan samma produkt, när det gäller smink, hårvård och kroppsvård. Om jag inte hittar någon mega-favorit då... Några saker har hängt med mig ett bra tag. 

Det är så himla kul att testa nya saker. Denna nyfikenhet har också gjort det naturligt för mig att veta mycket om olika produkter och märken - och därmed har jag kunskap om vad jag upplever bra/mindre bra. Som makeup artist har man en otrolig nytta av det. Jag kommer nog aldrig bli en som bara håller mig till ett märke. Det är ju mycket mer spännande, och kompetent att plocka ur bara de bästa, hos varje märke.

Häromveckan hade vi en liten tävling när jag jobbade i gamla stan. Jag och Bibbi lyckades ta hem både första, och andra-priset. Jäklar vad vi krigade, så det var en riktigt fin belöning. Andrapriset var en parfym och en duschkräm. Och förstapriset var en hand och fotkräm, ett kit med ansiktsprodukter och en härlig skrubb/badsalt. 

En av alla saker jag gillar med body shop är att vi arbetar för att man ska känna sig fin, må bra och göra gott. "Look good, feel good, do good." Jag har blivit mycket bättre på att ta hand om mig, på mina lediga dagar/ kvällar. Att lägga ansiktsmask, skrubba kroppen och smörja in fötterna i härliga krämer. Detta har blivit viktigt för mig också, för att ta hand om kroppen. När man jobbar långa pass stående hela dagarna, känns det i både fötter, knän och rygg. Då är det guld värt att ta ett bad, mjuka upp spända muskler och smörja in fötterna och samtidigt passa på med en liten fotmassage. Dagens tips! Alla är värda en liten spa-kväll en dag i veckan. Det behöver inte vara avancerat. Duka upp med härliga kroppsprodukter, tänd ett ljus och måla naglarna i någon fin färg. 


Smokey eyes

Thu, 15 May, 2014 8.59


Colour Crush Shine nr 11

Thu, 8 May, 2014 19.31

Ville bara visa en av nyheterna vi har på The Body Shop just nu. Ett perfekt vardags-läppstift. Det är nr 11 "Nude Allure" från serien Colour Crush Shine. I denna serie hittar man även 9 andra nyanser som ger en fin glans och ganska transparent täckning. Den är betydligt lättare och tunnare i konsistensen än ett vanligt stift. Glansigt utan att bli glossigt på läpparna som ett läppglans kan bli. Supertips för den som vill ha en lättare färg och extra fukt på läpparna!


Volumizing Shampoo & conditioner från Björn Axén

Wed, 7 May, 2014 21.39

Fick ett paket häromdagen med lite hårprodukter från Björn Axén. Det var min vinst från arbetet jag gjorde för Olay och Max Factor i höstas. Paketet innehöll Volumizing Schampo och Balsam samt ett torrschampo.

Detta schampo och balsam innehåller proteiner och vårdande mineraler från havet som stärker håret, ökar spänsten samt ger volym. Denna lättviktsserie ska bli kul att testa, då jag är ett stort fan av frisyrer med volym. 

Tackar särskilt till Lotta på Scandinavian Cosmetics! :)ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in