enkla sminktips

Sat, 28 September, 2013 13.44

  • vill du ha en fransförtätande effekt eller har målat eyeliner och vill ha en fin effekt tar man en liten snedskuren borste (brynborste typ) och tar lite mascara eller fuktad skugga på och gnuggar in mellan rötterna på de övre fransarna. Man kan med fördel använda denna metod när man har eyeliner så att det inte blir "glipor" eller ensam för de får fransarna att se täta o fina ut :) 
  • behöver du måla dina bryn för att de antingen inte finns eller är ljusa behöver du inte alltid använda en penna. Du tar en brynpensel och fuktar den i lite vatten och blandar med ögonskugga, färg bestämmer man själv efter vad man känner för, och målar. Som vattenfärg! hur enkelt och snyggt som helst. Mina bryn som har varit bortplockade sen jag va typ 16 år har ÄNTLIGEN vuxit ut pga denna metod. När man använder penna måste man trycka ganska hårt och mina stackars strån åkte ju med då. 
  • förstorande effekt på ögat; ta en ljus grå/brun skugga med en stor skuggpensel pch måla i globvecket med stora rörelser. Inte ända upp till brynet! Man vill fortfarande ha kvar "highlightområdet" längst upp under brynet. Också ett bra tips om man ska ha en sotning. 
  • en snygg övergång på en sotning då; ja, läs ovan och använd ungefär samma teknik. Välj vilken färg du vill ha på sotningen (svart,brun,blå,lila,grön you name it) och lägg en primer först och mätta denna med "sotningsfärgen" sudda uppåt tills du är nöjd. Du kommer förmodligen ändå, hur mycket du än suddar, ha en liten liten skarv. Ta då en ljus grå/brun skugga och börja sudda in den i skarven. Och längst upp vid brynet; highlighta med en ljus skugga, med lite skimmer i kanske för att få en festligare effekt? Jag själv brukar använda en ljusbrun (ljust solpuderfärg) när jag har en svart sotning. Galet snyggt! 
lycka till :) kram * Obligatoriska fält

Sat, 28 September, 2013 17.18
MinMakeupartist
VIlka bra tips!

ANNONS
Till bloggens startsida

denna blogg kommer innehålla allt mellan makeup och hästar, båda är något jag håller mycket varmt om hjärtatLogga in


Instagram emmasoederlund
Follow emmasoederlund at instagram.com