The artist

Wed, 2 October, 2013 12.04

När jag tittar till mitt yrke så lägger jag gärna betoning på ordet artist. Konstnär. En konstnär målar- ibland vet han vad det är till och blir kontaktad för ett uppdrag. Men, oftast så handlar det om hans egna vision och kreativitet och behov av att få uttrycka sig. Det skapas utan att veta om det kommer säljas. Det man dock alltid känner är att man vill att det ska synas- det ska nå människor. Ibland stöter jag på andra inom makeup som säger; jag gör aldrig gratisjobb. Ok? Fine. Det är ditt val. Jag kan dock inte helt förstå det. Jag vill då gärna veta mer om varför du gör det du gör. Varför du valde att gå denna väg? Hur ser du på ditt jobb? Självfallet så går inte jag omkring och aldrig får betalt för något men jag ser även till att ständigt hålla igång genom olika projekt. För jag måste det. Något inne i mig skulle helt försvinna om jag inte fick hålla i mina penslar eller få skriva några rader på ett papper ibland. Jag matar mig konstant med uttryck genom olika tidningar, webbsidor etc. Folk tycker säkert man är lite knäpp ibland för att man kan spendera 100kr på en tidning som nästan enbart innehåller annonser. Men det är inte annonser för mig. Det är bilder. Det är uttryck. Timmar kan försvinna framför datorn för jag går in på en sida- hittar en länk till någon annan- som i sin tur visar upp något som jag måste gå vidare med och utforska. 
Att ständigt mata mig med bilder är viktigt. Musik kommer också med där. Musik är ett av de saker som påverkar människor som mest.
Här nedan följer några exempel på projekt som startade utan att det egentligen var helt klart vart de skulle synas- eller om de ens skulle få chansen att bli sedda överhuvudtaget. Men det är en risk som man som konstnär är redo att ta.

Foto: Ninja Hanna

Foto: Christofer Zagal

Facebook- Camilla Lindholm Make- Up Artist.


* Obligatoriska fält

Wed, 2 October, 2013 21.18
Sara
Självfallet ska man kunna göra sådant gratis, men jag ser inte det som ett jobb då. Då ser jag det som ett skapande tillsammans. Däremot, när det förväntas att man ska göra gratisjobb bara för att. Det är det jag tycker är fel.
Fri, 4 October, 2013 14.07
Camilla Lindholm
Ja sånt är fel- det är ändå ditt jobb. Jag menar mest att det finns de som inte vill göra nåt med penseln utan att få betalt. Det är då jag menar att man tappar lite av det konstnärliga. Sedan är jag själv noga med att inte bli utnyttjad.

Wed, 2 October, 2013 13.50
Matilda Blom
Gratis eller inte - hur snyggt som helst!

ANNONS