Länge sedan sist!

Fri, 17 November, 2017 21.43

Det var ett tag sedan jag uppdaterade någonting här, men jag har varit så otroligt upptagen av mina studier vid universitetet. Nu har jag så smått börjat rulla igång igen, så här kommer en bild från dagens jobb. En festsminkning i mina favoritfärger med guldbrun sotning och mörklila läppar!


ANNONS

Bilder från Östkustträffen

Sun, 13 September, 2015 13.00

Har ju helt glömt bort att posta bilder från Östkustträffen! Det blev riktigt bra samarbeten och nu har bilderna börjat trilla in. Det är mycket som ska göras administrativt nu med portfolion på alla möjliga hemsidor, Facebook och bloggar. Att vara frilansare är verkligen att jobba konstant, vart man än är :P

Här kommer en mixbild från mitt samarbete med fotografen Esko Kinnunen och modellen Lotta Karlsson.


Musikvideo och Africa Fashion Week

Sun, 13 September, 2015 11.52

Gårdagen bjöd först på musikvideoinspelning för Malcolm B. En fantastisk dag fylld med rymdaktigt smink, härliga karaktärer och roliga människor. Det är alltid kul att bli helt frisläppt och använda hela sin kreativitet.

Senare på kvällen var det möte inför African Fashion Week som går av stapeln i början av oktober. Det ska också bli helt fantastiskt roligt!

Bjuder på lite bilder från gårdagen :)


Packar inför Östkustträffen

Fri, 28 August, 2015 10.35

Puh, nu har jag packat mina väskor och vimsat omkring sen typ en timme tillbaka, så nu är det dags att sitta ner en stund och ta det lite lugnt.

I helgen är det dags för Östkustträffen. Fotografer, modeller och makeup artister kommer från hela Sverige för att träffas en helg och göra coola samarbeten. Jag kommer ha full rulle hela helgen och på lördag har jag dessutom en föreläsning jag ska hålla! Snacka om att jag kommer vara trött och slutkörd efter den här helgen, men jag tror samtidigt att det kommer vara grymt kul. Dessutom kommer jag bo i campingstuga och vara nära både vatten och skog, så jag tror nog att jag ska kunna ta ett par lugna stunder lite då och då :)Jag kommer troligtvis att uppdatera med bilder under helgen så följ mig på Instagram (@annak_mua) för direkta uppdadteringar. Kommer posta en sammanfattning om helgen här i bloggen sen på söndag kväll när jag kommer hem.


Hårlektion: Tuppering

Tue, 25 August, 2015 17.17

Idag var det dags för hårlektion på MIST och dagens tema var tuppering, en av de viktigaste delarna att behärska inom hårstyling. Det är så himla många frisyrer som skapas med tuppering i grunden, framför allt väldigt många frisyrer som används till bal och bröllop!

Den här gången fick jag vara med uppe på scenen och visa hur man kan skapa coola frisyrer med enbart tuppering, slätkamning och lite nålar. Det blev en re-make av den härliga faux mohawk-looken jag skapade för Rock Chic-plåtningen!

Vi gick också igenom hur man lämpligast tar ut en tuppering, då detta är något som många gör fel. Borsta ut tupperingen först, SEN kan du blötlägga och använda balsam om du måste. Blöter du ett tupperat hår låser du fast allt och det kommer bli ett helvete att få ut. Viktigast är att aldrig släppa sin klient innan man hjälp hen att få ur tupperingen.

Eleverna var jätteduktiga, det ska bli kul att fortsätta följa deras utveckling!

Bilden tillhör Makeup Institute Stockholm.


Modellfotografering Rock Chic Fashion

Sat, 22 August, 2015 8.48

Nu börjar det trilla in bilder från olika fotografer jag haft samarbeten med under sommaren, och det är riktigt spännande att se de färdiga resultaten!

Här kommer några bilder från mitt samarbete med fotografen Ann Kykyri Schultz och modellen Sandra Simlund. Vi ville göra en hård och tuff fashionplåtning eftersom att Sandra (pga sitt långa blonda hår) oftast blir stylad som söt och oskyldig. Här gjorde vi verkligen tvärtom och hon blev stentuff!


Klippet från TV4 Nyhetsmorgon!

Sun, 16 August, 2015 12.58

För er som missade inslaget om Zombie Walk igår morse så kan man kika på länken här :)

Så Sminkar Du Dig Till En Zombie

Det var otroligt kul att få vara med i TV och visa upp något som jag tycker är helt awesome att hålla på med. Nu är jag helpepp inför Halloween, men innan dess kommer det naturligtvis hända många andra spännande saker. Imorgon börjar en ny vecka i skolan för de duktiga makeupeleverna på Makeup Institute Stockholm!


TV4 Nyhetsmorgon och Zombie Walk!

Fri, 14 August, 2015 12.09

Imorgon kommer det att hända grejer, vill jag lova!

Först och främst så kommer ni morgonpigga personer kunna se mig på TV4 Nyhetsmorgon där jag medverkar tillsammans med arrangörerna av Stockholm Zombie Walk. Ni kommer få se mig göra zombiesminkning på två personer och arrangörerna av eventet kommer att intervjuas.

Senare på förmiddagen kommer jag befinna mig i Vitabergsparken i Stockholm tillsammans med Maria Byquist a.k.a Ballongprinsessan. Jag kommer att erbjuda ansiktsmålningar och specialeffekter för alla åldrar och vår ärade Ballongprinsessa kommer göra otroligt häftiga ballongfigurer i alla möjliga (och omöjliga) storlekar! Vi kommer senare förflytta oss bort till paradens slutpunkt i Tantolunden och stannar kvar så länge folk är intresserade.

Jag hoppas att vi ses!

nyhetsmorgon

P.S Ni som inte är så morgonpigga av er kommer kunna se klippet ändå på deras hemsida!


Nu blir jag lärarassistent!

Sun, 9 August, 2015 11.31

Nu startar jag snart nästa äventyr i min makeupkarriär. Från och med nästa vecka är jag anställd på min gamla makeupskola som lärarassistent! Det ska bli helt fantastiskt roligt att få komma tillbaka och jobba mer ingående med något jag älskar. Att få vägleda och hjälpa nästa generations duktiga makeup artister kommer bli så otroligt spännande, och ett av de bästa sätten att lära sig själv är ju att lära andra så jag ser fram emot att få uppleva hur utvecklande det här är!


Modellfotografering på Kreta!

Sat, 8 August, 2015 12.58

Medan jag var på Kreta i nästan två veckor kunde jag ju inte låta bli att jobba lite också. Lyckligtvis hade en av "mina" fotografer bestämt sig för att vara på Kreta samtidigt som jag! Så en dag tog jag och min pojkvän en tripp in till Rethymnon och mötte upp fotografen Ann Kykyri och modellen Ioanna Kalogianni för att ta lite härliga bilder. Det var ca 36 grader och jag tyckte lite synd om modellen i de kläder och hattar hon hade, men de här bilderna kommer bli helt fantastiska :)ANNONS

En blandning av jobb, idéer, inspiration och tankar.Logga inInstagram AnnaK_MUA
Follow AnnaK_MUA at instagram.com